23.12.2012

Kahdeskymmeneskolmas luukku


Keittiö
Keittiön remontoimme loppuvuonna 2001. Aika halvalla. Seiniin jäi lastulevyt ja aikaisemman asukkaan kaakelit. Lattiaan oli tarkoitus laittaa ponttilautaa, kuten olohuoneessa, mutta muovimaton ja lastulevyn alta löytyi mahtava vanha lattia. Uudet laudat kannettiin varastoon odottamaan toisia kohteita. 
Minä riemuitsin hienosta vanhasta lattiasta.

Kaapin ovet ja rungot Keimo rakenteli silloisessa työpaikassaan mittojen mukaan. 

Hienoinen takapakki koettiin vuonna 2003, kun kovien pakkasten puhkoma pesukoneen putki vuoti salakavalasti lattian alapohjan purut litimäriksi. Purut oli poistettava melkein koko keittiön alalta. Neuvottelimme menettelytavasta. Purkaako vanha hieno lattia, vai mitä. Minä en millään halunnut luopua siitä ja Keimo suostui (hullu!) sukeltamaan pieneen rakoseen satoja kertoja ja hilaamaan pikkuhiljaa purut takaisin reiästä pihalle (Pako Alcatrazista?). Tyhjennyksen jälkeen kuivatusta kesti kuukauden verran, 
jonka jälkeen puhallusvillat saatiin tilalle ja kaapit paikoilleen.

Keittiö on ahdas ja epäkäytännöllinen ja se rakas lattia on talvisin pirun kylmä, 
 mutta kyllä minä silti keittiöstä pidän. 

Viimeinen piirros tällä erää, lupaan.
Kaappi on muokattu Ikean kirjahyllystä by Keimo.
Seitsemän vuotta epäonnea – meni jo.
Kuvat: Keimo

Jos auramiehemme on ehtinyt töihin, pääsemme tänään Vehkosuolle joulukuusen hakuun. Jos tietä ei ole aurattu, Keimolle tulee hikinen keikka.
Mukavaa aaton aattoa.

2 kommenttia:

 1. En ehkä huomenna ehdi kirjoittelemaan, niin varmistan homman tänään.

  Teillä on kaunis ja persoonallinen koti. Kirjoitat aivan upeasti matkastanne, puhuttamattakaan lämmöstä, joka huokuu, kun kirjoitat muksuista. Kirjoituksesi ovat aitoja ja seesteisiä. Hetket kalenterisi parissa ovat olleet pieniä, rauhallisia hetkiä. Kiitos kovasti siitä, että olet jakanut palan kotianne ja elämäänne. Monia "määkin tahon" -juttujakin on jäänyt mielen perukoille kypsymään.

  Oikein hyvää joulua koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon kivasta palautteesta. Pysytään mukana kelkassa ensi vuonnakin. Päivitykset harvenee taas, mutta olen tosi iloinen, että sain tämän kodin vaiheet vihdoin kirjattua ylös.

   Oikein mukavaa joulua sinulle ja perheellesi

   Poista