15.12.2012

Viidestoista luukku

Kepe 1,5 vuotta.

Asukas numero yksi.
Kepe, lähes 11-vuotias tyttö. Kepellä on oma maailma, josta tiedämme vain vähän. Kepen mielestä meidän tavallisten ihmisten maailma ei ole häntä varten.

Kepe rakastaa musiikkia; kun joku laulaa tai soittaa, on jähmetyttävä kuuntelemaan. Itsekin on kiva tuottaa paljon ääntä soittimilla, esineillä tai löytää korkeita, korvia vihlovia omia ääniä. Vesi on ihanaa; roiskia, loiskutella tai mennä kokonaan veteen. Ja mahtavaa, kun saa hyppiä tuntitolkulla trampoliinilla tai pompottaa palloa. Sormissa pyörii näppärästi esine kuin esine. Halaus ja pusu tuntuu mukavalta.

Kun kiukku iskee, se voi lakata kuin seinään tai jatkua kuukausia. Sitten voi nauraa kätkättää hervottomasti käsittämättömille asioille. Emme koskaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan. 

Kepellä on harvinainen kromosomipoikkeama, ainutlaatuinen. Hän on vaikeasti kehitysvammainen ja autistinen, 
meidän rakas esikoinen.Kuvat Keimo. Lisää kuvia erilaisesta tytöstä täällä.8 kommenttia:

 1. Tessa, luin kuvauksesi tämän päivän Kertusta kyynelsilmin. Sanot sen niin ihanasti.
  Lämmin halaus sinulle välitettäväksi Kertulle!
  Liisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, välitän halauksen. Paljon terkkuja teille myös.

   Poista
 2. Niin kauniisti kirjoitettu! Tykkääkö tyttönne eläimistä, eikö teillä ollut hevonenkin...? Olen vain kuullut näitä uskomattomia kertomuksia, miten lapset jotka elävät omassa maailmassaan löytävätkin yhteisen kielen eläinten kanssa. Anteeksi uteliaisuuteni. Oikein hyvää joulun odotusta teille! T. Kukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)Kepe ei ole sen kummemmin kiintynyt koiriin, kissaan tai hevoseenkaan, mutta seurailee katseellaan. Olen paljon kuullut eläinten ja autistien kommunikoinnista. Ei sitä koskaan tiedä. Ratsastus on mukavaa ja sitä on Kepe saanut ihan terapiamuodossakin.

   Poista
 3. My son Samuel is also autist.I love him very much.
  Merry Christmas for you and your Family.
  Karina

  VastaaPoista
 4. I know the feeling... A huge hug for you and your son Samuel.
  I wish you and your family all the best and hope you enjoy the Christmas time.

  VastaaPoista