11.12.2012

Yhdestoista luukku


Kodinhoitohuone
Kodinhoitohuone on outo nimi huoneelle, mutten ole keksinyt käypäisempää. 
Kun pyykkiä on kuitenkin pestävä, ripustettava ja viikattava tai kuraisia lapsia "käsiteltävä", teen tämän kaiken mieluummin mukavissa tiloissa. On niitä naistenhommia meillä ainakin.

Keimo mittasi kaapit ja kasasi, rei'itti ovet ja minä maalasin ja muutkin pinnat. Tässä on ensimmäinen huone, jossa olemme käyttäneet ammattimiehiä. Ensin lattian valussa, sitten kostean tilan pohjatöissä ja laatoituksessa, putkihommissa ja lopuksi sähköissä (sähköt valmistuivat viime talvena).
Tai no, jos ei itseämme lasketa.

Lattialla Pukkilan kuusikulmainen klinkkeri. Oli mielestäni ainoa vaihtoehto tänne.

Ennen kuin kodinhoitohuoneeseen saimme vettä, pyykin pesu tapahtui seuraavasti: Lastasin kassin täyteen likaisia vaatteita, Keimo vei töihin, jossa oli pesukone. Pesi pyykit sinä päivänä, seuraavana tai kun muisti. Toi pyykit kotiin samassa kassissa sinä päivänä, seuraavana tai kun muisti. Minä ripustin. Näin kolmisen vuotta.

Ja Keimo asentaa.
Heiluriovet ja kukkuuaukko suihkuhuoneeseen.


Sain metsäkukkia  Minnalta  neljä jouluista kysymystä. Heitän kysymykset eteenpäin Pikku-ketun puuhamaan Pepille, apinalandian Nonnalle ja Siltakulman Marille.
Hop.

1. Lempijoulukukka? Hyasintti

2. Joululaulu joka virittää tunnelman? Walking In The Air ja lapsikuorojen suista kuullut kappaleet

3. Tätä jouluvalmistelua en ole koskaan jättänyt tekemättä? Imellettyä perunalaatikkoa

4. Joulun tuoksu? Joulukuusi, mandariinien tai appelsiinien kuoret, saunavihta ja ihan kauhean paljon muutakin.10 kommenttia:

 1. On teillä ollut "helppoa" se pyykinpesu. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen jälkeen kyllä nainen osaa arvostaa, kun voi miehestä riippumattomana pestä pyykkiä. Heh.

   Poista
 2. Liebe Grüße aus Germany:))
  Karina

  VastaaPoista
 3. Oho! Tätäpä huonetta en ole livenä nähnytkään, silloin taisivat olla vasta heiluriovet paikoillaan kun kävin. Ihana kuten teillä kaikki!!! Nostan hattua kolmilapsisen perheen pyykinpesurumballe, kuulostaa aikamoiselta tuo kolmivuotinen taival... :) Aihetta sivuten, näin viime viikonloppuna Kvlassa piipahtaessani sellaisen hauskan pyykinpesuaiheisen vanhannäköisen peltikyltinkin jossa komeasti koukerokirjaimilla seisovan elämänviisauden jaan nyt tässäkin: Laundry today or naked tomorrow. t. N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja kiitos. Mutta nyt sä yliarvioit meidät, kun ei meillä silloin ollut vielä kolmea lasta vaan yksi ja toinen sitten vaan hetken. Sananlasku on oikein osuva.

   Poista
 4. Imellytetty perunalaatikko on minunkin suosikkini.

  Kyllä nauratti tuo teidän vanha pyykkisysteemi. Ei se varmaan teitä silloin naurattanut, mutta näin perästä päin varmaan jo hiukan. Ja kodinhoitohuoneesta tuli hieno! Juurikin oikeat klinkkerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen osannut kyllä arvostaa, ihan joka päivä rumban jälkeen. Tuntuu jotenkin liiankin ylelliseltä. Ehkä siksi Vehkosuo tuli kuvioihin.

   Poista
 5. Olen vaan huokaillu ja katellu näitä teidän talonne kuvia. Ihana koti. Kodikas. Aivan huimaa remppaa olette tehneet.
  Kiitos haasteesta, mie kerran jo vastasin siihen. Imellettyä perunalaatikko olen muuten yhden kerran tehny ite - meillä ei sitä syöty, mutta miehen myötä tuli kuvioihin. Ja anopin tekemänä parhainta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää imellettyä perunalaatikkoa meilläkin teki edesmennyt anoppi. Säilytän sen takia vieläkin puhkikulunutta teflonuunivuokaa, kun siinä sain hänen tekemän viimeisen perunalatikon.

   Ja kiitos, kehuja on vaikea ottaa vastaan, kun itselle on tehty omaan tarkoitukseen. Että joku muukin tykkää, niin se on aika kiva.

   Poista