2.12.2012

Toka luukku

Taulun vauvamaha kuva: siskoni Tiia. 

Olohuone.
Ensimmäinen remontoitava kohde talossa oli olohuone, pienellä budjetilla tämäkin. Lattialla muovimatto, seinillä mäntyinen puolipaneeli ja likaisen valkoinen kohomuovitapetti. Muovimaton alle asennettu lastulevy sai jäädä uuden ponttilautalattian pohjaksi. Vanhaa lautalattiaa ei tutkimustemme perusteella löytynyt, joskin keittiön lattia antoi kyllä viitettä muusta...

Puolipaneelin ja uuden lautalattian maalasin harmaanruskean sävyin ja tapetoinnin jälkeen vedin tapettiinkin kankaalla hieroen ohuen lasuurin. 

Pystyuuni oli sitä kummallista hopeamaalia, jota tapaa ainakin täälläpäin lähes kaikissa uuneissa ja niiden luukuissa. Maalasin valkoisella ja mustasin luukut. 

Koska talo oli pieni, olkkarin symbioosissa on makuualkovi, joka on toiminut lähinnä "kirjastona". Jos minulta kysytään, tuo ikkunaton koppimainen huoneenpuolikas on meidän tarkoituksiin ihan älyvapaa*. 

Olkkari on pysynyt lähes samana yli kymmenen vuotta. Kalustuksessa on tapahtunut muutosta senkin vuoksi, että kulutus on kovaa (sohvat), mutta myös sen vuoksi, että "opiskelijakämppätavara" on pitkäkestoisella haalimisella vaihtunut mielekkäämmäksi. Esineet ja kalusteet saavat mieluusti olla karun simppeleitä ja ennenkaikkea toimivia.

*Tästä myöhemmin lisää.


Keimo asentaa -90-luvun lopussa.

Telkkari ja pelikaappi oma suunnittelu ja Keimon toteutus.
Pystyuunin edusta on valettu lastulevyn päälle(?!).
1 kommentti: